News 2013

Team Racedogs

All rights reserved Team Racedogs

Nyheter / News 2013

SM (swedish championship) dryland, Filipstad

Back home after a good weekend in Filipstad. 

Pluto and Skurk were left "behind" in Oslo, while Ellinor and I travelled to Sweden to compete in their national championship.

Good trails as allways, with the Oslo-hill and some long turns (nope, still not better at the turns - next year....) making it to a pretty tough competition. With snow and frost on the track and about -2 till 0 degrees celcius, heat was no problem!

We started off good on Saturday, with high speed and the lactic quickly accumulating in my thighs. About halfway there was a head-on passing with another team that Ellinor apparently found very interresting as she took a big leap towards left to the fence and the other dog, almost throwing me off the bike. Luckily we got both heads back in the competition and finished without anymore trouble:)

Sunday went far better, and we improved with 10 sec. and 1 place,  ending up at 7th place and 3rd best Norwegian :)

I think Ellinor learned a lot theese two last weekends, and she's getting better and better.

On Friday morning we're leaving for the Scandinavian championship in Nybro. Hopefully we can advance some more there, as that will be our last competition this season since we're not going to the Worlds. 

21.10.13

NM dryland, Elverum

Photo: Svein Øksnevad

The Norwegian championship on dryland went as expected for Ellinor and me. Really liked this years trail, hills and turns makes it much more exiting to compete.

The race went well, without trouble and both of us tired at the finishline. This resulted in 6th place in the championship, 9th overall - but 1:05 after the best is not so bad after all:)

All I can do now is to train more and better for next year. Especially on turns, lost som seconds there....

Drammen Grand Prix

Yesterday we kicked-off the season start with sprint at Drammen race track - Drammen Grand Prix.

Since Ellinor is young and unexperienced, I decided to compete with good, old Pluto :-)

He did very good for his age, and even though he cut the turns a "little" more than everyone else - we diden't make it to the final. But just a few meters from qualifying (and better time than one from the other heat that made the final), I'm impressed by what that old body can do!

 

I started with Skurk in "miljøklassen" - kind of a "beginners"class, and he went straight in lead from start and kept all the others behind the enitre "race" through. Extremely pleased with my little bulldozer :-)

Good weekend, and looking forward to next season with Skurk!

Now it's time to prepare for next weekend's national championship.

07.10.13

Happy 10th birthday Pluto!

17.09.13

World-cup Downhill and XC in Hafjell

This weekend it was thw world-cup in downhill and XC-cycling in Hafjell, and we were there to help out Shimano on stand.

Great weekend, great People and great social training - not only for the dogs;)

Tried the boys in front of a downhill bike, and they helped out on the Saint stand for some hours on Sunday.

Pluto and Skurk on the Saint stand.

16.09.13

Etter Birken kommer høsten

Birkebeinerrittet ble en morsom helg på stand med Shimano, og sosialt på lørdagskvelden med middag og en liten bytur med Shimano og Ane. Alltid hyggelig å se "gamle kjente" igjen, og møte nye folk.

Foten (med brudd) har ikke hatt så godt av at jeg har vært noe avslappet ift. å bruke sko med stiv såle, så i helgen måtte tiltak til. Heldigvis har jeg en god sponsor i Shimano som i sommer ga meg et par Pearl Izumi X-Alp vareprøvesko som nå kommer til nytte som mine nye dagligdags sko, siden det er de stiveste sålene jeg har:) Regner med at bruddene skal gro på et blunk nå, og at jeg snart er tilbake i full trening igjen :D

Mine nye sko:)

 

Høsttreningen er godt i gang, og jeg har begynt med treningen av Ellinor (jeg er så heldig at hun blir godt trent av eier Silje og:)

Skurk går som en rakker og bryr seg lite om det som måtte befinne seg foran eller bak under trekk. Og nå som Shimano har montert Saint downhill-bremser på sparkesykkelen har jeg endelig (igjen) muligheten til å stoppe disse 4-beinte krekene når det skulle koke litt over oppi toppen:)

Her er Skurk under trening ved Sør-Mesna.

Til helgen er det verdenscup i både MTB og downhill i Hafjell, og med Shimano som hovedsponsor for arrangementet tenker bikkjene og jeg å ta turen for å heie på kjente og ukjente og være litt sosiale.

09.09.13

Sommerferie

Sommeren er på hell og det begynner å nærme seg høst og barmarkssesong.

Sommerferien har som vanlig for det meste blitt avviklet "hjemme" i Larvik i familiens sommerhus. Der er det gode treningsmuligheter både for løping, rulleski, sykkel, padling, seiling og svømming for gutta. Sommerens mål var å lære Skurk å svømme, og til tross for at han syntes det var morsommere å sitte oppå brettet ble han raskt god til å svømme.

Bikkjene har fått trent godt i sommer med både svømmeøkter og trekktrening i Vestmarka.

Skurk går veldig bra, og virker å ha et godt fokus. Han gir seg ikke før intervallen er over, og det er jo et godt tegn:)

Selv har jeg fått noen gode økter i sommer både på rulleski, beina og sykkel, i tillegg til noen moroøkter i kajakk, på seilbrett og i Hobie Cat'en. Det er god asfalt å trene på langs Viksfjord, og i skogen like ved huset fant jeg meg også en liten rundbaneløype på sti på ca 3km som jeg har fått trent litt sykkelintervaller i.

Har også fått meg en litt mer avslappende ferie"økt" med 1,5 uke i Nice nå i midten av august. Gjorde godt å slappe av helt, selv om det dessverre ikke ble så mye trening som planlagt. Første 5 dagene var med min venninne og konkurrent - Ane, dessverre var hun forkjølet så da ble det bare en løpetur. Da hun dro og min mor kom ned overtok jeg forkjølelsen. Forkjølelse er nå en bagatell, det som hemmet noe mer var at jeg klarte å bli truffet av en stein i bølgene på stranden og brakk et bein inne i foten. At det var brukket fikk jeg vite først nå i dag, men med en hoven og blå fot som ikke kunne gås på sier det seg vel selv at det ble litt dårlig med trening.

Men det ble en herlig tur, og jeg fikk ladet opp batteriene mens gutta koste seg i kennelen til Mona og Svein Ivar Moen.

Takk til tante Brit og onkel Per for lån av leiligheten, takk til Ane for godt selskap, takk til mor for pleie, tålmodighet og en fin tur, og takk til Mona og SIM for pass av englebarna mine :)

 

På løpetur.                                                                          En dugelig porsjon Tiramisu fant veien til magen:)

Har også fått en ny nevø mens jeg var i Nice, her er lille go'klumpen Tobias :D

Nå i helgen er det Birkebeinerrittet og jeg hjelper Shimano på stand i Håkonshall.

Alltid moro å stå på stand med gutta på Shimano, få hjelpe til og møte nye mennesker.

Lykke til til alle kjente som skal sykle!

30.08.13

På tide med en oppdatering....

Tiden flyr, og når man bruker en hel dag på pc på jobb er ikke hjemmesiden førsteprioritet når man kommer hjem på kvelden;)

Derfor blir det nå en rask oppdatering - bakover i tid:

Skurk, meg og Pluto på 17.mai.

Bavac har flyttet hjemmefra!

Etter flere sesonger som bare har gått sånn halvveis, måtte jeg til slutt bite i det sure eple og se sannheten i hvitøyet: vi fikk det ikke til sammen, han trivdes ikke under prestasjonspresset mitt og tre hunder ble for mye i en ellers travel hverdag. Da ville han få det bedre et annet sted der han fikk mer oppmerksomhet og mindre press på seg. Gjennom en venninne kom jeg i kontakt med Nicholas og Sunniva Morgan i Hommelvik som tok over søstra til Bavac for et års tid siden. De konkurrerer litt for moro skyld og ønsket seg en hund til. Selv om det var helt forferdelig å kjøre fra go'klumpen min der oppe, er jeg veldig glad for at han kom til et så bra sted. Var langt ifra lett å innrømme "nederlag" og gi ham bort, men jeg kunne ikke vært mer heldig med hvem som overtok ham og virker som han allerede har funnet seg godt til rette i familien sammen med søstra si:)

Andre helgen i april ble det arrangert et oppvisningsløp på Birkebeiner stadion for Olympiske Ungdomskomitee og en haug med publikum fra Norge og Tyskland, samt store deler av Tangerudbakken.

Pluto og jeg stilte i fellesstart combined, og med flere, korte runder passet dette ypperlig for gamlefar som fikk masse oppmerksomhet siden Venke var speaker og passet på å påpeke at han stod på startstreken;) Vi la oss midt i feltet på vei ut, men da teten begynte å kløne ved første runding avanserte vi opp til 4-5 plass. Pluto hang godt med selv i denne raske løypa, og vi kom oss inn til en meget godkjent 5.plass! Moro for "unga", og en noe sliten kjører lå i fosterstilling i 5-10min etter målgang. Deilig å få tatt seg skikkelig ut:)

I årets Trysilløp slet jeg med bihulebetennelse (var syk noen uker), så stod over lørdag for å "satse" på sprinten;) Som tidligere år kom Bavac og jeg oss til finalen, men etter litt kluss la vi oss bakerst og kom da også inn sist.

Vindelälvsdraget!

 

Bavac, Ellinor og meg.                                                                               Team Non-stop Dogwear 2013

I år som i fjor deltok Non-stop Dogwear med eget lag i denne fantastiske stafetten i Nord-Sverige, og i år som i fjor vant vi sammenlagt :D

I tillegg klarte laget å sette en del nye rekorder i år, både strekkerekorder og dagsrekorder.

Utrolig morsomt å få være en del av et så hyggelig lag, og få delta i et så bra arrangement!

I år stilte jeg med Bavac og en lånt tispe ved navn Ellinor, og selv om vi bare kjørte to etapper så vant vi i hvert fall den ene!

NM combined gikk så som så med Bavac, lå i tet inn til pit og så bestemte Bavac seg for å vente på ungdomskjærligheten sin; Aurora. Søndagens 10km pulk stilte jeg med Pluto, som gikk knallbra selv om han sliter lit med farten i nedover og ikke er den største fan av målgangen på Lygna.

VM skiskyting i Nove Mesto

Fikk også dratt en tur til VM i skyskyting i år også, sammen med kompis Magnus reiste vi på Swix' kvote og fikk med oss de siste 4 dagene og feiringen:) Veldig gøy å få prøve seg i de harde løypene, men ikke så lett å trene rolig når du har hauger av publikum som heier på deg og tar bilder :p Også veldig hyggelig å se igjen venner man ikke har sett på et års tid, og bli kjent med nye personer.

Vi fikk også være med på Toko sin kvote under verdenscup'en i Holmenkollen. Føler meg privilegert som får følge "sirkuset" på så nært hold, og bli kjent med så mange spennende mennesker.  Artig å teste ski med smøreteamet til USA, og få et innsyn i hverdagen deres.

 

Otto, meg, Steffen og Ole Bjørn i Nove Mesto.                                          Magnus, Sarah, meg, Leif og Emõke i Holmenkollen.

Ellers har det vært lite konkurranser denne sesongen, så har for det meste tenkt fremover på barmarkssesongen som kommer og satsningen videre med Skurk. Har heldigvis ikke blitt berørt av flommen som har herjet i området, og er veldig glad jeg bor så høyt som jeg gjør. Nå passer jeg Ellinor som jeg skal bruke til høsten, i tillegg til at jeg benytter våren til å få pusset opp litt i huset og gjort unna hagearbeid før jeg setter i gang med treningssesongen for alvor. Og kanskje kommer sommern til Norge i år?!?

26.05.13

NM Kongepokal 4-spann sprint

I helgen var det klart for min debut som sledekjører i konkurranse. Jeg har stått på (og hengt etter) en slede før, men det er 4 år siden og knærne og leggene mine husker nok det med gru - de var blå i en uke etterpå.

NM skulle gå i en rask og relativt flat løype på 7,5km oppe på Spidsbergseter på Venabygdsfjellet.

Kristoffer og jeg reiste opp på tirsdag for å kjøre gjennom løypene. Da var det 10-20cm nysnø, føyke og lite synlig løype, så vi stod begge på sleden. Kan trygt si det ble noe helt annet å starte alene i mye raskere løype på fredag!

Etter mye fram og tilbake bestemte jeg meg fredag, en time før start, å kjøre safe og ta med Pluto på spannet som leder. Så jeg kjørte Pluto og Puma i led, og Bavac bak med Alfonse som jeg lånte fra min bror Erik.

Jeg var ikke så nervøs før start fredag, men det hadde jeg nok vært hvis jeg visste hva som ventet meg. Løypa startet nedover og ganske fort kom første krappe sving, det var her jeg fikk mitt første hint om at det sikkert hadde vært lurt å øvd litt mer enn bare den ene gangen for 4 år siden. Ikke lenge etter kom neste krappe sving og med det også første tryn......av mange! Tror nok bikkjene lurte på hva jeg drev med der jeg seilte sidelengs med sleden gjennom svinger for så å slenge på noen snøbad og akrobatikk innimellom.

Tok igjen brodern som startet 2min foran meg etter litt over halvveis, og han og bikkjene hans fikk oppleve min svingteknikk på nært hold. En liten shitstopp og litt linekluss gjorde at han passerte meg igjen med en gang, men snill som han var stoppet han for å vente og forsøke å gi meg noen tips til hvordan jeg skulle holde meg på beina. Ikke lett å få med seg det han sa innimellom alle svingene og fallene som kom mot slutten, men i motsetning til en annen som også slet litt så klarte jeg ihvertfall å holde meg (såvidt) på beina over målstreken ;-)

Dette var da fall nummer 6 eller 7. En tålmodig og snill bror med noe bedre teknikk rett bak.

20.plass av 29stk etter dag 1, og 2:29 bak ledende Lena. Erik mente jeg hadde mistet et par minutter på svingene mine (han så jo tross alt de 4 siste trynene av 7-8), så hadde vært spennende å visst hvordan vi hadde ligget ann hvis jeg hadde klart å holde beina ned og hodet opp.

Lørdag var jeg veldig! mye mer nervøs før start. Heldigvis for min del hadde det kommet litt nysnø og løypa var en del tyngre, og da også farten gjennom svinger betydelig lavere. Etter et lite tørrtrenings svingkurs med bror litt før start, gutset jeg til i første sving - og smalt rett i bakken på vei ut! Heldigvis klarte jeg meg med 2-3 fall denne dagen, og med 12.beste tid kjørte vi oss opp til en 15.plass i NM:-) Veldig godt fornøyd med bikkjene som jobbet på og holdt ut med alle rykk og napp jeg lagde da jeg prøvde å oppnå beste stilkarakter i fallene. Vi stilte jo bare for moro skyld, og uten trening var det morsomt å se hvordan bikkjene jobbet sammen og hvordan min eminente lederduo holdt farten oppe og fikk med seg kråka bak helt til mål begge dager :-)

Pluto og Puma i front, Bavac og Alfonse i wheel.

Gratulerer så mye til Lena med NM-gull og Kongepokal, Ole Jørgen med sølv og Yngve med bronse (til tross for lignende akrobatikk som meg). I tillegg gratulerer til Ane med en flott 5.plass, men må si at det er feigt å trene på forhånd ;-)

Søndag var det tid for fellesstarter, og av hensyn til mine konkurrenter droppet jeg å stille i 4-spann og tok heller Bavac og stilte i combined. Starten gikk bra og vi var med i tet, etter 1 runde lå vi foran i tet med Yvette og etter 2.runder og pit-stop ledet vi :-) Dessverre syntes Bavac det første langstrekket var forferdelig kjedelig så her gadd han ikke gjøre den største innsatsen. Så da Yvette og Susannah kom og tok oss igjen ventet han heller til en krapp høyresving og siste 1,5km til å gi gass og ta innpå igjen. Ut på langsrekket på 4. og siste runde ville han igjen ikke gi noe særlig på og vi mistet tetgruppa helt og ble tatt igjen av 3 andre. Igjen ventet han til svingen før han satte opp farten (raring han her), men med god innsats mot slutten fikk vi spurtet oss inn til en 4.plass og en liten opptur i forhold til tidligere konkurranser :-) Neste helg venter NM combined og 10km. pulk på Lygna, og jeg er spent på hva jeg kan håpe på der.

Fadern konkurrerte i snørekjøring med Pluto og Puma og vant 50+ klassen, så det var en rolig gjeng som slanget seg foran tv'en hjemme i går kveld :-)

Takk til arrangørene for et veldig godt og proft arrangement, og takk til alle deltakere og handlere for en hyggelig helg :-)

04.02.13

NM flerspann

Etter at Bavac hadde stoppet både under snørekjøringen på Hamar Hundekjørerfestival (begge dager) og uttaksløp i combined på Veldre Sag forrige helg (måtte bryte fordi Bavac rett og slett ikke ville mer) bestemte jeg meg for å kjøre gamlefar Pluto i front og Bavac bak under helgens NM flerspann pulk.

Med 41kg i pulken var vi klare for den flotte 15-km.løypa på Veldre Sag, og Pluto var tydeligvis klar for å vise at han såvisst ikke er noen pensjonist (sine 9,5år til tross). Gutta startet i full fart, og Pluto kuttet alle svinger i kjent stil mens jeg prøvde å styre pulken så stakkars Bavac ikke skulle bli felt av draget. Da vi etter ca. 3-4km tok igjen Mona og Shakira duret Pluto rett forbi og videre, mens Bavac da ikke hadde annet valg enn å fortsette han og. Litt etterpå tok vi også igjen Susannah og Oslo, og igjen duret Pluto på opp Harry Flathagen-bakken - go'gutten til "mor" det :-) Susannah og Oslo tok oss igjen i nedover (Pluto er ikke så rask som han engang var dessverre), men vi dro ifra i oppover igjen. Da vi kom inn mot stadion igjen og skulle ut på siste sløyfe prøvde Bavac å stoppe på samme sted som forrige helg, men da Susannah og Oslo passerte oss og Pluto satte inn 5.gir igjen hadde han ikke annet valg enn å slå om fra trasking til løping i den flate løypa. I siste bakke før man kjører ned til stadion satte Pluto inn 6.giret og ga på oppp bakken, og inne på stadion kunne vi gå i mål til en 5.plass!

Ikke hadde jeg trodd at Pluto, som omtrent ikke har trukket denne sesongen (og ihvertfall ikke mange km med pulk!), skulle holde 15.km. Og jeg hadde ihvertfall ikke trodd at vi skulle klare en 5.plass!! Utrolig fornøyd med gutta mine, og så klart spesielt fornøyd med Pluto. Er så godt å kjøre med en så stødig og rutinert leder, og med så sterkt konkurranseinstinkt tross sin noe høye alder :-)

28.01.13

“Racedogs.no” 2016.

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this website’s author and/or owner is strictly prohibited.HAKLE AS