News 2010

Team Racedogs

All rights reserved Team Racedogs

Nyheter 2010 / News 2010

Ønsker dere alle en riktig god jul!

We wish you all a merry christmas!

På vei mot VM.

Og her er noen av forsøkene på årets julekortbilde:

Vinteren er godt igang

Det har vært greit skiføre i Nordmarka i snart 2 uker, og vi har fått oss noen gode økter på ski.

Bavac har virkelig begynt å få godt synlige muskler, og begynner å bli ganske greit dressert og siden vi går på Hverdagslydighetskurs hos Oslo Hundeskole. Pluto er ikke like rask som i sine glansdager, men han tar igjen endel på rutine og er fortsatt ganske rask i trekk og veldig intensiv. Bavac løper som et h.... nedover, så blir spennende å se hva han kan gjøre til vinteren.

Selv synes jeg det er herlig å komme igang igjen med treningen etter et litt for langt skadeavbrekk. Ligger ikke akkurat i rute, men med en god del effektivt treningsarbeide fremover skal det bli en endring på det.

22.12.10

                   

Gutta ved Heggelivann tirsdag for litt over en uke siden.       Jo og Bavac står startklare langs Tverrelva i Lommedalen. 

25.11.10

Du lever i våre gode minner

Lørdag ettermiddag døde en av Norges beste terrengsyklister, og en god venn. Martin ble bare 30 år.

For noen uker siden gikk Martin Bratland gjennom to store operasjoner for å fjerne en svulst på hjernen. På torsdag begynte han med sin første strålebehandling, men dessverre ble det store komplikasjoner og Martin ble erklært død klokken 1400 lørdag 20/11.

Martin var en fantastisk kar, alltid blid, vennlig og enkel å prate med. I tillegg var han en stor idrettsmann, med bl.a. NM-gull i rundbane 2005 og i marathon 2008. Han klarte også 2.plass i Drammensrittet i år og gjorde en god jobb da Team United Bakeries vant Styrkeprøven Lillehammer-Oslo 2010, det sier vel sitt.

Familien har mistet en sønn og bror, laget har mistet sin Kaptein og mange har mistet sin gode venn.

Hvil i fred Martin, savner deg!

  

 

Martin med sitt velkjente smil.                                                               Martin under fotoshoot med VG i sommer. 

22.11.10

Litt for kort helg på Glittersjå

Torsdag kveld peilet vogntoget snuta mot fjellet og kalde, snøkledde topper. Caddylac'en med henger, to hunder, bagger og tursko satte fart mot Otta for å hente Jerry, Jo's bror, og så opp til Glittersjå for å våkne til nydelig utsikt fredag morgen.

Med diverse dyr i tillegg til bikkjene var det nok å ta tak i og kose seg med, og fjellene rundt stod bare å ventet på at vi skulle besøke dem. Det ble en deilig helg, som helst skulle vart en uke lenger, med frisk luft og flotte turer.

 

Pluto og Bavac på fjelltur opp Steinhøe og Gråhøe.                            Jo, meg og Jerry på en topp i nærheten av Hindnubbin.

 

Highland cattle-kalv.                                                  Hanne Trønnes, Jerry, Bavac, Lars Ragnar Manengen og Jo ved toppen av Gråhøe. 

08.11.10

Sponsorregla 2010/2011!

Med gode bremser og Peltonenski,

er vi igang med lua på si.

Shimano har fikset opp sykkelen min,

for etter birken var den ikke spesielt fin.

I VM til vintern på Peltonenski,

skal vi gi alt med den beste gli'

Swix står for klær og nye staver,

med Triac på laget blir det ingen som klager.

Med kjøtt fra Vom og Hundemat,

spiser gutta som konger og slipper salat.

Non-stop utstyr, det må man ha,

man blir ikke best uten seler derfra.

Partner Revisjon er heldigvis på plass,

for uten dem ville mye gått i .....

Milslukern hjelper med utstyr og jobb,

for kronene triller selv om man ikke er snobb.

Vi takker dere alle for tilliten vi får,

og nå skal det trenes så det blir gull neste år!

29.10.10

Drammen Grand Prix

Lørdag var det klart for årets Drammen Grand Prix på Drammen travbane der man kjører innledende heat på 1200m, der de beste kommer videre til finale.

Pluto og jeg stilte i sykkelklassen, og startet med å lede det innledende heatet fra start til mål. En oppløftende erfaring å se Pluto gå i front hele veien helt til mål, og at han fortsatt har noe fart igjen i kroppen. Tiden ble 2:16.

Bavac og jeg stilte med sykkel i miljøklassen. Han ville helst løpe 3-spann med 2-rollern til Kathrine Dugstad , og etter 1200m (halvannen runde) lå vi på 2.plass. Vi var flere som fortsatt en runde til  i håpet om at bikkjene skulle bli litt mer slitne til kvelden, og da klarte Bavac å spurte seg til 1.plass. En god erfaring for ham å ta med til vintern.

I finalen gjorde Pluto en god jobb. Etter en dårlig start lå vi allikevel godt med, men litt bak de to første. På oppløpet spurtet Pluto oss inn til en 3.plass på tiden 2:13. Meget godt fornøyd. Ninan vant klassen, med Ann-Karin på 2.

Resultater fra helgen ligger på Drammens hjemmesider.

Erik kjørte seg inn til en 3.plass i finalen i 4-spann vogn.

26.10.10

SM i barmark i Mora

I knallfine løyper på Hemus stadion i Mora, konkurrerte jeg og Pluto og Jo og Bavac i helgen i SM.

Vi reiste over med Svein Ivar og Mona. Svein Ivar konkurrerte i 2-roller og 4-spann, mens Jo og jeg stilte i sykkel.

Etter 4 uker uten sykling, og 3,5 uke uten trening, var ikke forutsetningene de beste. Men Pluto gjorde en kjempeinnsats, og jeg gjorde mitt beste, noe som resulterte i 4.plass begge dager og sammenlagt.

 Bavac har bare trent intervaller, og det resulterte i at han mente Jo og han skulle ha et par pauser underveis i løpet. Begge fikk debutert på barmark, og Jo fikk til og med prøvd seg på løping med Bavac (uoffisielt) på søndagen.

Svein Ivar kjørte som vanlig bra og stakk av med seier i 2-roller og 4.plass i 4-spann vogn.

Alt i alt en meget bra helg i Mora:)

Vi konkurrerte med kamera på styret på lørdagen, og Jo klippet sammen en liten film.

Sjekk den ut her.

“Racedogs.no” 2016.

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this website’s author and/or owner is strictly prohibited.HAKLE AS

Jo og Bavac etter søndagens løping.                         Pluto, meg og Bavac.

 

19.10.10

8.plass i NM barmark på gutta

Søndag var Fattern og gutta i farta i NM 2-roller.

Gutta gikk kjempebra, og kjenner jeg far rett ga han det han hadde han og.

De hadde et lite uhell rett før siste bakken mot mål, der Bavac fikk strikken mellom beina og de måtte stoppe. Og når man først har stoppet så synes Pluto man like så godt kan ta en tissepause i samme slengen. Så det sier seg vel selv at de tapte litt tid her.

Uansett er vi kjempefornøyde med prestasjonen og 8.plassen. Ingen tvil om at gutta begynner å komme i bra form, og spesielt Pluto har bra trøkk om dagen. Neste helg bærer det til Mora og SM i barmark. Der skal Jo sykle med Bavac, og jeg med Pluto. Gleder oss til å se hvordan dette går!

Far, Bavac og Pluto i farta under helgens NM i Heradsbygda.

Resultater finner du her

12.10.10

NM barmark byttes ut med hvite strender 

På søndag falt den tunge dommen, kneet mitt blir ikke bra nok til NM.

Dette er kjempetrist. Hadde gledet meg til harde løyper og en tent Pluto. Men når jeg er så dum og faller, så kommer konsekvensene og treffer meg midt i trynet.

Som et plaster på såret blir jeg i stedet med Jo til St.Raphael i Syd-Frankrike der han skal sykle rittet Roc d'Azur.

Heldigvis skal gutta få delta på NM. Fattern stepper opp og skal delta i 2-roller med Pluto og Bavac, og har vært og kjørt gjennom løypa i dag. Blir veldig moro å se hvordan det går med dette trekløveret på søndag.

05.10.10

Det er i motbakke det går opp!

Eller er det da man tryner og faller baklengs ned igjen? Føles ihvertfall litt sånn nå når jeg ligger her i senga og biter tenna sammen mens jeg prøver å bøye kneet mitt grad for grad. At et lite tryn skulle gjøre så mye hadde jeg ikke trodd da jeg satt der på rompa og bannet over at det hadde gått hull på buksa mi.

Les mer.  (Obs!! Anbelfalt aldersgrense: 18 år)

24.09.10

Shimano skivebremser er topp!

Takket være min gode sponsor Shimano, har jeg nå fått skivebremser på forhjulet på sparkesykkelen. Kjempedeilig å endelig ha litt kontroll, også i nedoverbakker! Det er en god følelse å kjenne at bremsene faktisk gjør en forskjell, og ikke bare bremser farten med et par km/t. Og som dere ser er det ikke nødvendig å kjøpe ny sykkel for å få skivebremser, det holder å bytte hjul:)

18.09.10

Gratulerer med dagen Pluto!

Idag har Pluto blitt 7 år. Og til tross for at han begynner å bli en meget voksen mann, er han fortsatt like barnslig og veldig klar til å ta fatt på en ny sesong!

 

 

Pluto på kløvtur under årets sommerhundekjørerskole.                        Pluto bare to år gammel.

17.09.10

Sommerferie

Dagene går, og jeg har dessverre ikke proritert hjemmesiden. Men så er det jo sommerferie og;)

Har rukket å være trener på sommerhundekjørerskolen på Johnsgård, en tur til Glittersjå i Murudalen, løpt over Knutshøe, vært i Larvik og seilt og trent, og fått noen hundefriedager på en øy ved Lillesand der Jo og jeg padlet Blindleialøpet.

Ellers har jeg kommet godt igang med sommertreningen, og bikkjene har lært seg å jogge fot og fått trukket en god del kjetting. For ikke å glemme at Bavac har blitt flink til å svømme:)

 

 

Kløvtur på SHKS, opp Gloføken.                               Glittersjå by summer.

 

På toppen av Knutshøe, fikk ikke gå lenger ut;)        Jo på toppen. Og i bakgrunnen er fjellsiden vi gikk ned (ikke eggen nei, mener rett ned til

                                                                                  venstre foran Jo)

Når inspirasjonen kommer blir det lagt ut mer på bloggen;)

27.07.10

Nok syre til å blåse meg til himmels!

I går var dagen for årets Farrisrunden, og jeg må innrømme at jeg heller ville bli hjemme og bake kake enn å sykle 7 mil. Det hadde regnet jevnt hele fredag og fortsatte lørdag morgen, så det var ikke veldig fristende å sette seg på sykkelen. Men det har det seg slik at jeg sårt trengte treningen, og da ble det en lang økt med mye smerter og slit, og minimalt med moro. Dette var tydeligvis dagen da ingenting funket, inkludert sykkelen som aldri har sviktet meg før! Allerede før start hadde jeg bein som tømmerstokker pga. en harøkt løping på torsdag (ikke det smarteste å gjøre to dager før ritt, men det måtte gjøres), og det fikk jeg merke i hver eneste lille antydning til oppoverbakke i de siste 6 av 7 mil. Man føler seg ikke så høy i hatten når det går i 5 km/t i oppover og man rett og slett ikke klarer å gi på mer uten å få syrespreng, kramper eller pustestopp. Tror jeg også klarte å være borti de fleste store gjørmehull, steiner og stubber i terrenget. Føltes som om de hadde en egen tiltrekningskraft på sykkelen, men var nok bare meg som var gåen og ukonsentrert.

Jeg hadde lyst til å snu etter to mil, men å bryte er ikke noe som ligger i min natur så jeg kom meg da til mål riktige veien allikevel. Tiden er langt ifra noe å skryte av, men gjenspeiler nok dessverre det faktum at jeg ikke er i noen toppform for tiden og har hatt alt for få timer på sykkelen.

Siden jeg hadde en så elendig og forferdelig dag, var det moro at det gikk mye bedre for Jo. Til tross for at han følte kroppen ikke fungerte optimalt, syklet han seg inn til en god 2.plass:)

Fra hundekjørerverdenen syklet både Ann-Karin og Stian Osufsen. Begge gjorde et godt løp, Annka vant klassen sin på rett under 3 timer, og Stian var noen minutter raskere og nr.14 i sin klasse.

 

 

 

Ann-Karin godt påkledd før strat.                             Stian en god stund før start.                                     Jo på startstreken i pulje 1.

 

Morten Simonsen og Simen Østensen fra min klubb, Ullevål SK,        Pallen herrer elite. 1. Greg Saw. 2. Jo T. Nordskar og 3. Kristian

med Arild fra TUB, alltid like blid, i midten.                                            Torgersen.

13.06.10

Farrisrunden kommer til å bli laaaang....

I morgen reiser Jo og jeg til Larvik for å sykle Farrisrunden (lørdag). Et veldig fint ritt på 7 mil som går rundt Farrisvannet i Larvik. Syklet ganske bra der i fjor, men har ingen forhåpninger om å nærme meg den tiden i år dessverre. Har blitt lite sykkelturer i år, og med en dalende form fra midtvinters og til nå tenker jeg målet blir å komme meg, rett og slett, til mål!

Tryna på ski på Sjusjøen 2.mai og har slitt med ankelen siden. Har røntget den og sjekket at det ikke er brudd, men er fortsatt halvannen måned til jeg kan få tatt mr for å finne ut mer. Inntil da blir det å gå med ankelstøtte og prøve å holde seg unna det som gjør mest vondt. Er det ikke det ene så er det noe annet!

Har ihvertfall kommet igang med både rulleski-, seile- og padlesesongen, og var ute og padlet K2 med Jo igår. Veldig gøy, og slapp at han padlet fra meg;)

Annet morsomt nytt er at jeg plutselig klarte å vikle meg godt inn i Akershus kretsstyre på deres ting, og ble oppgradert fra styremedlem til formann! Woho! Og alle hjerter gleder seg...... Så hvis kretsen går til #%&, så kan dere takke dere selv for at jeg måtte ta formannsvervet! 

Kommer nok mer oppdatering etter helgen.

 

Her er fra stisykkeltur i Larvik for to helger siden.                              Feilberegnet et gjørmehull i full fart, gikk rett på trynet og hadde       

                                                                                                            dobbeltkne i en uke etterpå;P

 

Mange valper sa du!?! Var på besøk på Åsmarka for 2 uker siden.                Natalie Santer titter utover.

10.06.10

Billingeracet

I helgen var Jo, Bavac og jeg i Skövde i Sverige fordi Jo og to ande norske, Lars Ragnar Manengen og Hanne Trønnes, skulle delta i Billingeracet. Et 81km langt terrengritt som er en del av den svenske lånloppscupen. Et bra arrangement i flott svensk terreng.

For å lese mer om hvordan det gikk ta en titt i bloggen

 

Jo i tet ut fra start i Skövde sentrum.                                                   Jo fortsatt i tet etter ca 45 km.

20.05.10

Valpebesøk, Holmenkollstafett og NC-langing

Forrige helg dro jeg og "barna" opp til Mona og Svein Ivar for å se på valper og slappe av. 13 nydelige små ventet, og det var bare såvidt jeg klarte å dra uten å ha adoptert en. I tillegg fikk vi oss en tur på ski med Svein Ivar og Iver.

 

Shakira with her puppies.                                                                    Boys enjoing the sun and snow at Susjøen.

Sist helg var det NC i sykling, rundbane, og Jo stod på startstreken lørdag i Halden og søndag i Horten. Lørdag løp jeg 5-etappe i Holmnekollstafetten for Partner Revisjon mens Jo tok en 3.plass i Halden. Søndag var jeg med som supporter og hjelper til Team United Bakeries og fikk se Jo sykle seg opp til en flott 4.plass etter å ha ligget langt bak pga. tekniske problemer. Veldig moro å være med og se hvordan de "store gutta" gjør dette, og kanskje jeg lærer noe og;)

Starten.                                                                                                Pallen elite herrer.

 

Flere bilder vil bli lagt ut i bloggen.

11.05.10

Spidsbergseter Grand Prix

I helgen ble det arrangert Spidsbergseter Grand Prix oppe på Venabufjellet. Til tross for få påmeldte, ble det gjennomført to bra løpsdager og en hyggelig bankett, så kan jo de som ikke var der angre på valget.

Lørdag var det olympisk modell, spannklasser, juniorsnørekjøring og snørekjøring med 2 hunder. Alle seniordistanser var 3x2,1km.

Pluto og jeg stilte i olympisk modell-klassen. Pluto har jo ikke funket helt topp denne sesongen, og da han kvelden før bommet på hengern og begynte å halte holdt jeg nesten på å ikke stille. Men han virket klar og fin lørdag morgen og vi stilte heldigvis til start. Herrer, damer og juniorer startet samtidig, og det dannet seg raskt en tetgruppe med Svein Ivar, Ann-Karin og meg. Pluto hadde for første gang denne sesongen fart i nedover og bortover og vi klarte å holde godt følge med SIM og Annka de tre rundene. Til tross for at Pluto ikke er veldig glad i målområdet, klarte vi en klar tredje plass (andre plass i klassen) bak Svein Ivar som vant og Annka som fullførte som nr.2.

En oppløftende slutt på sesongen. Kanskje Pluto kan gå en distanse i VM neste år allikevel!?

Neste ut var Bavac. Vi stilte i klassen snørekjøring med 2 hunder, men var ikke eneste som stilte med en hund. Vi kom oss greit ut fra start og var raskt oppe i forfølgergruppen, Svein Ivar tok en klar ledelse raskt og holdt denne helt inn. Jeg lurte på å bryte etter to runder, men Bavac virket fin så vi fullførte hele løpet. Vi lå på 2.plass etter 2,5runde, men så ble Bavac sliten. Vi stoppet og tok en pause i mellom de siste bakkene, før vi til slutt klarte å spurte oss til en 4.plass. Godt fornøyd med junior som la inn en formidabel innsats ift. grunnlaget.

Søndag ble det arrangert en stafett med ny vri, forhåpentligvis bare første av mange lignende stafetter ,for mer morsom og spennende stafett skal du lete lenge etter! 1.etappe var spann, man kunne velge alt fra 4 til 8 hunder, 2x2,1 km.  2.etappe var snørekjøring med 1 hund og en runde der personen måtte være under 16 år. 3.etappe var to runder med pulk og 4.etappe var to runder snørekjøring med 2 hunder.

Norsk stilte laget "Fjols til Fjells" med Erik på 1.etappe, Sara på 2.etappe, meg og Pluto på 3.etappe og Tor Bjørn på 4.etappe.

Vi klarte 3.plass og er meget fornøyd med innsatsen. Morsomst var det at Sara fikk en så god debut som hundekjører, og det virket som dette ga mersmak:)

Det ligger en haug med bilder på Norsk sine hjemmesider.

/

This weekend we participated in Spidsbegseter Grand Prix at Venabu mountain. Even though there were few competitors, they arranged two good competitondays and a cheerful banquet, so they who weren't there can regret.

Saturday started with olympic model, sleddogclasses, juniorskijoring and skijoring with two dogs. All seniordistances were 3x2,1km.

Pluto and I participated in the olympic model. Pluto has not worked optimal this season, and when he missed on the opening into the hanger friday evening and started limping, I thought about not competing. But since he seemed fine and ready for start on saturday morning, we fortunately gave it a chance. Gents, ladies and juniors started together, and a leadgroup with Svein Ivar, Ann-Karin and me quickly developed. Pluto had for the first time this season speed, and we managed to keep up with SIM and Annka all three rounds in this fast trail. And in spite the fact that Pluto is not very fond of the finisharea, we made a good third place (second in our class), behind Svein Ivar who won and Annka who finished second. An encouraging end of the season. Maybe he can race a distances in WCh next year after all!?

Next was Bavac. We participated in the skijoring-2dog-class, but we were not the only one with just one dog. We got an okay start and was quickly in the pursuegroup, Svein Ivar took a massiv lead allready right after the start and managed to keep it all the way in. I thought about breaking it off after two rounds, but Bavac seemed fine so we finished. We were in second place after 2,5 rounds, but then Bavac got tired. We had a little break between the two last hills, before we sprinted in till fourth place and best one-dog team. I am very pleased with junior, he did a formidabel job according to his conditions.

Sunday it was relay with a new twist, hopefully only the first of many relays like this one. 1.stage was sled, you could choose from 4 till 8 dogs, 2x2,1km. 2.stage was skijoring with 1 dog, 1 lap, were the person had to be under 16 years old. 3. stage was two laps with pulka, and 4.stage was two rounds skijoring with two dogs. My club had one team, "Fjols til Fjells" (freely translated "Fools at the mountain") with Erik at 1st.stage, followed by Sara at 2nd, Pluto and me at 3rd., and Tor Bjørn at 4th.

We finished at 3.place, and are very pleased with that!

If you want to see pictures from this weekend, take a look here.

 

Pluto and me, olympic model.                                                               Bavac and me, skijoring-2dogs.

 

Erik at sundays relay.                                                                          Team "Fjols til Fjells".

20.04.10

"Bønda ifra nord"

Jo og jeg var så heldige at vi fikk lov til å passe fjellgården til foreldrene hans oppe i Murudalen ved Heidal. Så forrige tirsdag satte vi snuten mot nord og fjellbondelivet. Vi skulle passe 4 hester og 24 fjellsauer, og ellers bare nyte fjelluften og den vakre utsikten. Vi fikk 4 flotte dager der oppe, utenfor mobildekning og med nærmeste nabo mer enn et steinkast unna. Og å våkne til utsikten av hvitkledde fjelltopper og Glittertind er ikke det værste jeg har vært med på. Og selv om gutta ikke fikk hilse på sauene, så tror jeg de synes det var deilig til fjells de og;)

Trysilrennene ble dessverre avlyst pga. manglende snøforhold, men vi var en gjeng som allikevel dro opp og trente de sosiale antennene. 

I morgen bærer det til Venabufjellet for å avslutte sesongen på snø. Woho!

 

Jo med sjefen sjøl.                                                                               Meg og Romeo, "min" sau.

 

Gutta boys med nydelig fjellutsikt.                                                       Bærer vann til sauene.

For å se flere bilder, ta en titt i bloggen!

15.04.10

 Våropprydning

Må bare beklage at det har vært dårlig med oppdateringer de siste ukene, men når bilen, bikkja OG PC'en går "i stykker" er det ikke det som står øverst på prioriteringslisten. Nå er det vår og jeg har funnet frem sykkelen.

Pluto fortsetter å opprettholde søknaden om pensjonering, ihvertfall for løp over 2km (virker det som).

Sist helg var vi på samling med Team Non-Stop på Venabu. Gjengen var samlet for å filme spann, pulk og snørekjøring, samt bålkos og turkjøring i nikkers. Så lenge det var en snøscooter foran som filmet gikk Pluto bra, men uten var det ikke så interessant å løpe.

Vi fikk en flott og sosial helg på fjellet, med mye moro og litt godt vær. I tillegg fikk både Bavac og Atlas prøvd seg med pulk.

Ellers har tiden godt med til å ha det moro, trene, dressur og være med kjæreste, venner og familie. 

 

Gutta trener på pallen.                                                                         Bavac's første pulktur.

Ta en titt i bloggen for å se flere bilder fra de siste ukene.

28.03.10

Nordisk mesterskap og prøve-VM

Må ærlig innrømme at jeg begynner å bli ganske lei nedturer. Og denne helgen har ikke dessverre ikke vært noe unntak.

Helgen startet med 12 km snørekjøring i går, og jeg stilte til start med Custus. Dessverre slet halsbåndet seg rett før start og han løp avgårde og lagde klabb og babb i løypa for en fortvilet finske som akkurat hadde startet. Rakk såvidt tilbake til start etter å ha halt ham inn, fikk ti sekunder til å feste strikk og ta på staver. Første runden gikk bra, andre ikke fullt så bra. Stresset før start ødela nok litt av løpet, og i mål ventet en frustrert finske som så klart la inn protest. Slapp unna med muntlig advarsel fordi jeg viste at jeg tok konsekvensene av det som skjedde, og la meg relativt flat. Resultatet er ikke verdt å nevne, men ble da noen fine bilder.

I dag var det 12 km pulk som stod på planen, og jeg var ganske spent på hvordan Pluto ville gå etter en uke i total ro og med sting i tåa. Jeg burde jo tatt hintet da han i morges heller ville inn til kurven sin i kjellerstuen enn å bli med i hengern, normalt kan han ikke komme fort nok inn i hengern men det var tydeligvis ikke noen stas idag. Farten ut fra start var bra, men den dalte fort og merket allerede i første bakke at dette ikke gikk veien. Når Pluto i tillegg la inn tissestopp og snøspisepause på første runden skjønte jeg at dette ikke bare "ikke gikk veien" og at han muligens la inn en søknad på førtidspensjonering!?

Ingen god helg, takk og lov at Bavac virker å bli en topp trekkhund! Kanskje han må trekke lasset alene under VM i Kollen neste år!?

 

Custus og meg fredag.                                                                        Pluto og meg lørdag.

 

 

Bavac og meg fredag.                                                                         Bavac og meg lørdag.

06.03.10

NM flerspann og stafett

I helgen gikk de siste NM-distansene av stabelen på Budor skistadion. Det snødde tett de siste dagene før helgen og jeg tror de fleste er enige med meg om at det var unormalt tunge forhold.

Lørdag var det flerspann og jeg stilte til start med Pluto og Custus. Første 10 km. gikk ganske bra og med lite kluss, men ute på siste 5km fant Pluto ut at han skulle gå 10'ern tilbake der den kommer innpå 5km'ern. Dette medførte at vi tapte mye! tid siden jeg måtte snu 2-spannet i en trang løype, og vi mistet de vi lå sammen med i løypa og jeg tryna rett etterpå. De siste bakkene var tunge, og det gikk vel ikke akkurat superfort. Synd, siden vi visstnok lå på pallplass ved varving (etter 10km), med dette har jo vært normalen i år dessverre.

I mål oppdaget vi at Pluto hadde kuttet seg dypt oppå tåa, så da var det bare å kaste seg i bilen og kjøre til Nittedal der han ble sydd av Lars.

Stafett søndag kjørte jeg og Custus 1.etappe for Norsk. Kjørte ned en handler ved starten, men kom oss raskt opp og i tetgruppen. Holdt oss foran på en 2plass, rett bak Ane, nesten hele veien. Siste bakkene ned mot stadion tapte vi en plassering, men tok igjen på oppløpsiden og vekslet som nr.2. Kjempemoro med en etterlengtet opptur! Custus var kjempeflink så dette kan bli spennende på combineden neste helg:)

 

Hilde tryna i mål.                                                                                   Herrestafetten, rett etter start.

28.02.10

Og 2-spann blir det :)

Etter å ha lagt ut denne kontaktannonsen på Facebook "Jente 22 søker "følgesvenn" til konkurranser denne sesongen. Jeg, aktiv jente i grei form som mangler en å dele konkurranser med. Du, trent 4-beint som liker lengre løpeturer og synes det er morsomt å gå i mål! Ta kontakt:)", fikk jeg napp. Linda Wanczyckyj tok kontakt og sa jeg kunne låne hennes vorsteh, Custus. Og etter at jeg fikk testet ham i går og Pluto fikk klarsignal fra sin fysioterapeut Katja, er det nå duket for flerspann i flerspanns NM :) 

Jeg er kjempeglad for at Linda ville låne bort Custus til meg, og gleder meg til å teste dem sammen i morgen.

Custus og meg i Sørkedalen.

 

22.02.10

Pluto sykmeldt?!

I dag har Pluto vært hos Søyland Larsen etter at han igjen haltet i går kveld.

Søyland mente at vondten sitter i korsryggen og at det er opp til meg om jeg vil begynne behandling nå eller kjøre noen flere løp først.

Veldig usikker på om jeg skal prøve ham i noen løp, etter sette ham rett på smertestillende. Han virket jo veldig bra på treningen i går, men da haltet han jo noen timer etterpå. Er ikke bare bare å bestemme på noen "andres" vegne.

Ble ikke akkurat den "come-back"sesongen vi hadde håpet på.... :(

17.02.10

Så var det på'n igjen...

I går gikk turen til Løvlia. Vi startet fra Pipenhus ca 12, og slapp unna menneskemengdene:) Gutta trakk litt, men løp for det meste løs.

På Løvlia ventet nystekt skolebrød, varm kakao med krem og varm toddy med honning. Så mens gutta lå og slappet av i gangen nede på Løvlia (Pluto slappet ihvertfall av), så satt jeg på kjøkkenet og ble skjemmet bort:) Herlig!

Været var strålende, og etter en god pause satte vi fart hjemover. Turen ble på 2:45, og 2/3 av oss ble slitne.

Og så kommer vi til den mindre morsomme delen av dagen; På kvelden, noen timer etter turen, begynte Pluto å halte og viste smerte når jeg bøyde på tærne på den ene bakpoten. Var hos veterinæren idag, men fant ikke noe utpreget galt. Så da blir det total ro noen dager, og evnt røntgen hvis det ikke bedrer seg. Så da blir det ikke noe Nittedalsløp på oss i morgen. Moro!!! :( Hadde virkelig gledet meg til å gå i morgen.

Litt lei skader og sykdom nå, må da snart ha fylt opp kvoten vår?!

 

Gutta på Løvlia.                                                                                    Gode venner på tur.

13.02.10

 Team United Bakeries samling

Først og fremst må jeg få gratulere Ane med 3 EM-gull!!! Sinnsykt moro!

I helgen fikk jeg være med Team United Bakeries på samling på Thon Hotel Vestlia på Geilo. Det ble en helg fylt med kvalitetstrening, flotte løyper, nydelig vær, god mat og sosialt samvær. Fikk også årets første sykkeløkt! Har aldri startet sykkelsesongen så tidlig før, så dette må da love bra for sommer og høstsesongen!

 

Gutta på tur.                                                                                         Jo og meg oppe på Geilofjellet.

08.02.10

Ut på tur:)

Om noen timer setter jeg snuten mot Geilo for å være med Jo og "Team United Bakeries" (avd. sykkel) på samling denne helgen.

Gutta blir passet av sine "besteforeldre", så de er i de beste hender mens jeg koser meg på Vestlia med trening, sosialt samvær og god mat. Selv om jeg gjerne skulle vært med og kjempet om de gjeveste medaljene i EM, er ikke dette noe dårlig substitutt ;)

We wish all the competitors in ECh in Kubalonka good luck and fair play!

04.02.10

"Stiv Kuling" i medvind

I går var det parstafett i Lommedalen på Bærum golfbane, og Per Olve og jeg stilte lag (aka "Stiv Kuling").

Kjempegøy å få kjøre med Per Olve og da få muligheten til å kjempe i toppen:)

Pluto og jeg åpnet ballet på første etappe med fellesstart 2,5km pulk. Etter noe klabb og babb (bl.a. Pluto klarte å hekte det ene beinet i pulken til Per Morten, som takk og lov stoppet og hjalp. Takk!!!), lå vi et godt stykke bak inn mot "lang"bakken i løypa. På de første meterene i bakken tok Pluto 4 stk på inner'n med meg stakende på slep, og på toppen var vi plutselig oppe i tetgruppen.

Vi vekslet som nummer 5 og sendte Per Olve og Odin ut rett bak de andre på 2,5km snørekjøring. De gikk en knalletappe og sendte Pluto og meg ut som nr.3.

I "lang"bakken fikk vi kontakt med de to foran og holdt gruppa inn til siste veksling.

Per Olve og Odin gikk godt på siste etappen, og tok 3.plass med god! margin.

Kjempemoro!!!

 

Fellesstarten.                                                                                       "Team Stiv Kuling", Per Olve og meg.

Ta en titt i bloggen for å se flere bilder.

01.02.10

Bærumsløpet / KM

I dag var det KM i Lommedalen, men Pluto og jeg tok heller sofaen til bruk. Har hatt en noe sår hals og tungt hodet siden torsdag (mulig det kommer av litt mye inhalering av cera, evnt lett forkjølelse) (Red.anm.: Var nok luftveisinfeksjon ja). Uansett valgte jeg å stå over dagens 10km og KM, og lader opp til å kjøre parstafett med Per Olve i morgen:)

Så da ble det sofakos på Pluto og meg, mens Bavac var med fattern til Løvlia i morges.

30.01.10

Team Racedogs won't race in ECh

After the norwegian championship last weekend we came to the decision not to travel to the ECh in Kubalonka.

When things doesn't work as they should there is not much point using a lot of money travelling to Poland when you know you probably can't make it to the top. So insted we stay home in Norway and train for SOC.

Good luck to everyone who's competing in ECh!!

27.01.10

Kvelden etter dagen(e)

NM-helgen ble ikke helt hva vi hadde håpet på.

Lørdagen startet med 10 km pulk og Kongepokal. Vi startet så klart først i klassen, og selv om de første 2,5km gikk bra var det ikke akkurat noen toppfart Pluto viste ute i løypa. Han gjorde en ok innsats, men ser at han mangler en del på form og lyst. Det endte med en skuffende 8 plass, og laaaangt etter Ane som vant. Gratulerer Ane!!! Kjempemoro :D

Må ærlig innrømme at jeg ikke hadde spesielt lyst til å stille til start neste dag (selv ikke Pluto hoppet inn i hengern med samme iver som vanlig søndag morgen), men vi dro nå opp og jeg angrer ikke på det.

Vi kom oss godt ut fra fellesstarten, til tross for at vi måtte stille i tredje rekke, og kom oss raskt opp i tetgruppen. Vi hang med teten som varierte mellom 3 og 5 spann helt inn til første runding. Pluto synes ikke stadioner er noe spesielt stas, og vi tapte som vanlig mye tid på vei inn til pit-stop og på de første meterene ut. Til tross for en luke på ca 30 sek opp til teten ut fra pit, hang vi igjen med etter ca 1,5 km. Gruppen på Ane, Solveig, Ninan, Hilde og meg holdt følge hele veien inntil siste bakke ned mot stadion. Da slo Pluto av på farten, og på bare noen få sekunder hadde vi en 50 m luke opp til teten. Luken økte når vi kom inn på stadion, og etter å ha dratt Pluto rundt siste sving gikk vi i mål til en 5. plass hele 51 sekunder etter Ane som vant idag og ( :D ). Litt surt å vite at vi tapte 45 sekunder på 300 meter (tror det er ny rekord), men godt å se at vi fortsatt kan henge med.

Helgens konklusjon ble nå at vi ikke drar til EM til tross for at vi ble tatt ut, men blir hjemme og trener rundt og rundt på stadioner for å komme sterkere tilbake under Nordisk mesterskap/ Prøve-VM i slutten av februar.

Gratulerer så mye til Svein Ivar og Ane med kongepokaler og to NM-gull av to mulige :D Helt rått!!!

 

Søndagens pall: Menn: Gull - Svein Ivar Moen, Sølv - Yngve Hoel,     Kvinner: Gull - Ane M. Skjønsberg, Sølv - Ninan Karlsen og          

og Bronse - Andreas Fossnes                                                            Bronse - Hilde Amundsen

25.01.10

Kvelden før dagen

Etter et noe slitsomt oppladningsdøgn, begynner vi å nærme oss klare for morgendagen. Baggen er ihvertfall pakket og skiene preppet.

Ryggen låste seg sakte men sikkert helt etter forrige helg, og da torsdag kom fant jeg fort ut at jeg trengte litt krisehjelp. Så i går kveld bar det til onkel for å få en skikkelig #%¤& massasje, i morges fikk jeg akupunktur hos Gaute på Kilden Helse og i formiddag var det tilbake dit for å knekke opp ryggen litt hos Katrine. Så nå satser vi på at ryggen holder gjennom hele helgen, og at Pluto har lyst til å gå i mål i morgen.

22.01.10

5th place in ECh-qualification at Heistadmoen

Finally something positive to write about!

Today we competed in 10 km pulka at Heistadmoen, Kongsberg. Pluto and I started as number 3 in our class, and catched up with nr 2 after 5 km approximately, and nr 1 after 8 km. We had the lead after 6-7 km, but lost too much time at the end. We lost 15 sec just on the last 50 meters. Pretty annoying, but now I know I have to keep my mouth shut if I want Pluto to cross the finishline by himself.

But all in all a very good day:)

Ane and Solveig won, Ann-Karin nr.3, Ninan nr.4 and us at 5th place.

Men 15 km. pulka was superior won by Svein Ivar and Sheriff!

 

Start.                                                                                                    After 8 km.

 

"Finishline?! I don't think so!!!"                                                               "I have to, don't I?!"

16.01.10

"Thought is action in rehearsal."

I don't think Sigmund Freud thought about sports when he said that, but it is very true to athletes. You have to see yourself win to actually do it! Right now I have a hard time imagining myself on top of the podium. Pluto and I had a testrace with Ninan and Todde on saturday. We followed tightly the first round (we raced 2x5 km pulka) and approximately 1 km in to the next round, but then Pluto slowed down and we fell behind. It is not fun to see my precious dog not being able to follow one of our biggest rivals the entire distance, but I have to face the fact that we probably need a little bit more competitiontraining before we can reach the top again.

So now; "The heat is on", and both Pluto and I are going to train harder from now on to be fit for fight later in the season.

12.01.10

Could someone please turn up the thermostat!

Both competitions this weekend is cancelled because of the low temperature. It is now about 20 minus celcius in Oslo, and we're almost sold out of all warm gloves, cold glidewax and balaclavas at Milslukern Sport.

I was counting on the competitions this weekend, both Pluto and I needed desperately some less serious competitions before next weekends ECh-qualification. Now we just have to count on the training we do on our own, and hope for a trail which fits us at Heistadmoen.

I'm starting to wonder if the global warming have forgotten Norway!

Since there won't be any competitionphotoes to put on the website, I found some pictures from a trip to Kikut 29.12.09.

Bavac and Pluto.

 

Bavac.                                                                                                 Pluto.

09.01.10

Hamarsprinten - the first competition in 2010

Today was the first competitionday this year, 8 km skijoring at Gåsebu arena. Not many competitors started in skijoring, but it was good practice. There are not may competitions before the Norwegian championship 23-24 jan., and Pluto needs some races to get ready after being out of the game for quite some time.

The trails at Gåsebu is more or less flat, which means high speed and no rest. But that was not the problem today, the problem (at least for me) was the temperature, I was freezing while competing! Thank God it was only 8 km, or I would have frozen my toes of. But despite the fact that I had to little clothes on, it was a good test for Pluto. We finished 3 place, 37 sec behind Ninan who won. All in all I'm satisfied with Plutos effort today (not so satisfied with my own). 17.57 min on 8 km is not the worst we've done;)

Here are some pictures:

 

 

"The flying dutchman"                                                    

 

"Ut på tur, aldri sur"                                                 Towards the finishline.                                      Ninan and me.

02.01.10

  

01.01.10