News 2009

Team Racedogs

All rights reserved Team Racedogs

Nyheter 2009 / News 2009

Romjul

Nå er romjulen så og si over og jobb venter i morgen. Har fått noen turer til Kikut, "sammen" med en god del andre mennesker, og gått på ski på Mylla med lillebror, Sophie og Fattern.

 

 

 

Sophies 2 skitur i dette liv.      Fattern koser seg i snøen.                    Det er deilig å være dansk i Norge.

 

 

100 m til Kikut.                                        Gutta i fine dresser. 

30.12.09

Wish you all a merry christmas! / Ønsker dere alle en riktig god jul!

24.12.09

Første Kikut-tur

Da var sesongens første skiitur til Kikut unnagjort, og gutta fikk testet ut julepresangene sine:)

Hadde en god skøyteøkt fra Frognersetern til Kikut om Nordmarkskappelet, og det er ingen som blir sure for løse bikkjer i løypa så lenge de løper i kondomdress;) 

23.12.09

Snart jul

Folk stresser rundt, og jeg burde vel ha stresset med dem siden jeg ikke akkurat har mange gaver i boks. Tror jeg kaster meg på mannfolkhandletoget som går lille og store julaften;)

Vi fikk nå bilen godt opp av grøfta, og den triller fortsatt.....takk og lov!

Ble på Åsmarka fra søndag til tirsdag. Godt med snø der og fint å trene hunder rett utenfor døren. Helt topp! Fikk kjørt en liten tur på 4hjuling og, mens Svein Ivar klamret seg fast;)

Nå i helgen var det julebord med Milslukern inne på Løvlia. Perfekt sted for å ha julebord. Nesten alle gikk på ski inn på lørdag kveld, noen færre gikk på ski tilbake søndag morgen. Men alle var enige om at det hadde vært et bra julebord!

Her er noen bilder fra samlingen og Åsmarka:

 

 

 

 

Soloppgang.                      Bavac.                               Lena med Turbo Jr.          Sponsorbilde.                           I farta.

 

Julekortbilde.                                                                                        Provit spiser.

21.12.09

Non-Stop samling på Rydje

Nå er vi på Rydje hos Lena og Kjetil for å filme litt og trene.

I dag fant jeg ut hva jeg ønsker meg til jul, nye dekk!!! (Eventuelt ny bil, men har større tro på at nissen pakker inn nye dekk).

Mer kommer når samlingen er ferdig. Her noen bilder fra dagens bilberging.

 

Satte bilen godt ut i grøfta sånn at andre biler skulle komme forbi.      Naboen har heldigvis traktor og hjalp oss med å få opp bilen.

12.12.09

Hjemme igjen etter Åsmarka og Skei

Nå skal vi være hjemme noen dager etter å ha bodd i bag i nesten to uker. Onsdag kveld dro vi opp til Åsmarka for å være et par dager hos Mona og Svein Ivar, før vi dro videre fredag kveld til klubbsamling på Skei. Så nå har vi fått en del gode økter på snø, og jeg tror jeg kunne skimte antydninger til tretthet til og med på Bavac i går ettermiddag. Woho! Han kan bli sliten han og!

Her er noen bilder fra Skei:

 

 

Bavac slapper av.                                "Barna" leker "Troll og sten"                Størstedelen av de som var med på samling.

 

 

Soloppgang søndag.                            Pluto og Bavac på tur.                          Bavac og Mister leker.

30.11.09

Geilo

Fredag dro jeg opp til snø hos en venninne, Karianne, på Geilo. Med på lasset fulgte Pluto og Bavac og et par nye Peltonen klassiskski. Takk for fine ski gutta!

Vi fikk gjennomført noen fine økter på snø og "barna" fikk kose seg i sofaen hos Karianne.

Nå står vi på farten til Åsmarka for å besøke Mona, Sim og Iver. Fredag drar vi videre til Skei for å være med på samlingen til Norsk tk.

Noen bilder fra Geilo:

 

 

Meg og Karianne.                  Sjekk stilen!                           Bavac koser seg.                  Begge vil ligge på fanget.

 

 

Pluto slapper av.                                  "Jeg vil ligge hos deg bruttern!"            Gutta mine.

25.11.09

Bruksvallarna

Sist fredag satte Ane, Kristoffer og jeg snuten mot Sverige, Bruksvallarna og snø!!!!

Etter å ha kjørt opp og ned mellom Oslo og Kløfta et par ganger, kom vi fram til Bruksvallarna etter seks timer målrettet kjøring.

Hadde det ikke vært for Micke hadde vi aldri dratt, men når han er så hyggelig og inviterer oss til hytta han får låne der oppe, var vi kun et ja unna.

Det var godt med snø, fine og bratte løyper, flott hytte og en hyggelig gjeng som fikk trent og kost seg.

Vi fikk gjennnomført en "rolig" langtur skate og en god bikkjeøkt på lørdag, intervaller skate og bikkjetrening søndag samt en rolig langtur klassisk med løse hunder mandag før vi måtte vende tilbake til et snøfritt Oslo. Må innrømme at det var litt kjipt å komme tilbake til et brunt Oslo, men skal nok prøve å komme oss på snø så fort som mulig igjen.

Dere kan lese mer om turen i bloggen.

13.11.09

Non-Stop samling i Engerdal

I helgen var den første samlingen med Team Non-Stop, på hytta til Tonje i Engerdal.

Til tross for noe sykdomsfravær, var vi syv på samling; Tonje, Kristoffer, Mona, Fredrik, Micke, Ann-Karin og meg, samt 11 bikkjer.

Vi fikk testet hundene på snø, trent en sprint intervalløkt ledet av Annka, diskutert produkter og diverse, spist 5retters middag lørdag, og Bavac fikk prøvd seg som trekkhund for første gang.

Alt i alt en meget vellykket samling.

Les i bloggen for å lese mer om samlingen.

03.11.09

Gratulerer med VM-gull til Linn-Beate, Victor og Lena!

Og gratulerer med VM-bronse til Venke og Linn-Beate. 

SM barmark, Ånnaboda

Da er den norske troppen tilbake i Norge, og hadde det vært et åpent mesterskap hadde vi dratt med oss gull, sølv og bronse.

Svein Ivar vant 1-roller (med beste tid begge dager), mens Micke Pettersson ble svensk mester. Mona fikk 2.plass i 2-roller og med beste tid av alle! på dag 2! Helt rått! Den dama kan kjøre;) Pluto og jeg tok 3.plass i BW (bike women). Så alt i alt var det en meget bra helg, og alle dro fornøyd hjem...

Svein Ivar og Sheriff på vei inn til 1.plass.

25.10.09

Hey ho, off we go

Klokken er straks 10.00, og baggen er pakket for å dra til SM i Filipstad. Det jeg har glemt nå må jeg klare meg uten.

Har klart å bli forkjølet, men Pluto blir bare bedre og bedre så får trøste meg med det.

Norske troppen som drar er: Mona og Svein Ivar, Mona Lurås, Bjørn Sigurd og meg. Så får vi se hvor mange "medaljer" vi får skrapt med oss;) 

23.10.09

NM og rekruttsamling

Forrige helg var det NM barmark på Froksmoen, Ringerike, og Pluto og jeg deltok i snøresykling-klassen på søndagen. 

Etter valpetreffet to uker før har vi prøvd å finne ut hvorfor han ikke løper for fullt igjen, og etter å ha røntget hele ryggen og hoften (fant ingen HD eller forkalkninger) tok vi oss en tur til Katja (Petrell, Plutos fysioterapeut) og kom frem til at han har gått og passet på skulderen sin og ikke strukket ut fremover. Dette har gjort at han har fått veldig korte muskler både foran og bak på høyre side, men etter 2 timer massasje mandag før NM og en time omtrent hver dag frem til NM, strakk han litt bedre ut og løp det han kunne. Vi klarte en 5. plass, 23 sek. etter vinnerne, og er godt fornøyde med det. Nå blir det en god del massasje fremover og så får vi håpe han får opp farten til vintern:)

Pluto og meg under NM.

Denne helgen var det rekruttsamling i Akershus krets på Prestegård, og hele 35 unger var påmeldt!!! Av disse dukket 34 opp, og det holdt i massevis! Vi var 6 ledere med hele turen fra lørdag morgen til søndag ettermiddag, Helene Solberg og meg selv som representanter for kretsen og arrangører, samt Stian Osufsenfor Trysil, Birger Mo for Asker, Kjerstie for Hadeland og Robin Haagensen for Bærum.

Samlingen gikk relativt smertefritt og alle ungene oppførte seg meget bra. Alle var med på alle aktiviteter og treningsøkter og det virket som alle koste seg.

Vi dro på tur med hundene (oppdelt i grupper; valp, tur og løp), lekte en haug med leker, hadde spretten skigang og foredrag av Andreas Fossnes, hadde vannbøttestafett og dressur med Christine Wiken.

Alt i alt en vellykket helg med forhåpentligvis mange slitne unger.

Bilder kommer senere.

Neste helg går turen til Filipstad og SM i barmark.

18.10.09

Moro og flaut på en gang!

Milslukern's nye vinterkatalog er nå ute. Noen vil kanskje kjenne igjen skapningen på forsiden

Trykk på bildet for å lese i katalogen.

18.10.09

Barmarksløp og valpetreff

Etter lang skrivetørke er det vel på tide at sidene blir litt oppdatert.

Bavac har begynt å bli en stor gutt, og Pluto har fått tilbake litt av musklene sine.

I helgen var det barmarksløp på Hamar og valpetreff på Åsmarka.

Far og sønner

29.09.09

Team Non-Stop

Vi har nå blitt en del av treningssamarbeidet Team Non-Stop, og er veldig glade for dette.

Vi gleder oss til å trene med teamet og teste ut produktene enda mer. 

29.09.09

Sommern er i gang for fullt

Har ikke skrevet på en stund, sånn er det når tiden flyr forbi med sommervarmen.

Har deltatt på mitt føste sykkelritt (Farrisrunden 13 juni) og gjennomførte 7 mil på tiden 3.09.10, og må si meg ganske fornøyd med det. Moro var det, og timene på sykkelsetet ga mersmak. Til neste år skal det trenes mer sykkel, så kanskje jeg kommer meg under den magiske 3-timersgrensen;)

Bavac begynner å bli en større gutt, og Pluto må ikke lenger bøye seg for at Bavac skal få godt tak i ørene hans.

Han begynner å bli bedre til å svømme, og har faktisk tatt noen frivillige svømmetak uten at jeg var i vannet. 

Pluto har fått tilbake en god del av muskelmassen han hadde før han ble skadet, så dette lover jo bra for kommende sesong.

Gutta trives godt sammen, og har jobbet hardt med å utvide hundehuset med en jordkjeller under. Blomsterbedene har vel sett sine bedre dager, men det hender at nye blomster overlever opp til flere dager.

Har hatt noen dager fri før det bærer tilbake på jobb på tirsdag. Så blir det opp til Snertingdal og passe bikkjer neste helg, så Erik får litt fri han og. Den siste halvannen uken i juli skal vi bo på Movann og passe kennelen til Marte, etter det blir det ferie og seiling:)

Bavac på Østernvann.

 

04.07.09

Takker nei til landslaget

Pga Plutos og min egen skade må vi trene alternativt fremover, og velger derfor å stå utenfor landslaget denne sesongen.

Dette går på ingen måte utover min satsning videre, jeg satser for fullt som planlagt og håper på å få kvalifisert meg til alle internasjonale konkurranser i vinter. 

Hvis noen har spørsmål kan de bare stille dem direkte til meg.

05.06.09

Bavac!

Da er det klart hvem som blir min Bavac, og det ble denne nydelige lille gutten her;

Bavac <3

For å se flere bilder, ta en titt under "Dogs".

19.05.09

Valpebesøk!

En av disse tre hannene blir snart en del av "Team Racedogs" :

Idag var vi på valpebesøk hos Mona og Svein Ivar, og en av disse tre skal bli hetende Bavac og reise hjem med meg om to ukers tid.

For å se flere bilder - ta en titt i bloggen.

09.05.09

Venabu - Olympic model

The last race this season is now over, and a new trainingseason is yet to begin. I can't say I'm satisfied with this winter, but we'll be back!

I borrowed Freidig to race at Venabu, and even though we didn't get the best results I felt I had more to give than I've had in a long time. It was the first time I have participated in a huntingstart, and the first time I've had two races at one day.

We did okay at the first part saturday, 10th place after 7,5 km pulka. The tracks were fast, and I didn't feel I could give all I had. I guess that's why I liked part two, 5 km. skijoring, better. Then the tracks were slower and I really had to work hard all the time to help Freidig run as fast as he could. We advanced to 7th place, and were happy with our effort.

Sunday it was normal combined, 5 km pulka and 2,5 km skijoring. We did not get the best start and lost a lot allready there. But we finished at 10th place, and I felt I gave it all. So I guess I'm satisfied;)

Pluto is back in training and very happy with that! He pulled some rounds at Venabu, and he is really starting to get a little more fit. We have started with water mill-training, and things look to be going foreward.

It is now just some weeks till we get a pup in the house, a purebreed german pointer after Hårek and Shakira. I'm exited to see how Pluto will manage to share me with someone else, but I think he will be happy to get some company. We're still brainstorming on names, although I think I now which it stands between. But if you have suggestions, just let me know!

 

Freidig and me at Venabu ,saturday part one.                                    Saturday, part two.

To see more pictures, check out norsktk.no.

29.04.09

God påske! / Happy easter!

Vi er nå på hytta i Valdres med hele familien og alle bikkjene til Erik. Altså 6 personer og 21 bikkjer (14 voksne og 7 valper.)

Snøen er råtten og noe fraværende innimellom, men vi har fått noen skiturer og arrangert familiemesterskap i flaskeflyvning.

/

We are now at the cabin in Valdres with the entire family and Erik's dogs. Which means 6 persons and 21 dogs ( 14 adults and 7 pups.)

The snow is soft, wet and somewhere absent, but we got a few trips on skis and arranged familychampionship in bottlejumping.

 

Flaskeflyvningsmesterskapet. /Bottlejumpingchampionship.                Alfons and Apollo. (See more on www.slowrunners.no)

12.04.09

Pluto i opptrening

Etter litt for lang tid uten oppdatering av siden, skal det bedres betraktelig fremover.

Pluto hadde på tirsdag sin første treningsøkt på vannmølle hos Katja, og vi har nå begynt med den meget etterlengtede opptreningen:)

Til tross for at Pluto har sniktrent om natten til den nye OL-øvelsen "burflytting uten tilløp".

Jeg har vært så heldig å få låne Freidig til Max Bern Hansen til både Trysil og Venabu, og gleder meg stort til å komme meg på startstreken igjen. Så nå er det bare å konsentrere seg frem mot de løpene, før det blir en liten "miniferie" og treningsstart i mai.

Vi er ihvertfall på vei tilbake mot nye høyder og nye mål. Ser dere i løypa!

22.03.09

Parstafett sprint

Søndag var det parstafett sprint på Lommedalen golfbane, og Puma og  jeg stilte på lag med Karianne og Bajas. Jeg og Puma hadde 1 og 3 etappe (snørekjøring) og Karianne og Bajas hadde 2 og 4 (pulk). Etappene var på 2,7 km, og sporene var relativt harde og fine. Et godt og morsomt arrangement jeg håper blir gjentatt til neste år.

Puma fikk bevist hva hun er god for ved å ha tredje beste etappetid på 6:28. Beste etappetid hadde Carl Fredrik Skara med 6:26, etterfulgt av Sigve Wahl Evensen med 6:27. Med andre ord, tett i teten etter første etappe!

Moro var det ihvertfall!

 

Tetgruppa i første bakke etter start.                                                    Puma og meg inn mot veksling etter første etappe.

 

Klubbens deltakere; Tor Bjørn, Karianne, meg og Sondre.                  Andreas og jeg prøvde å ta bilder til Peltonen med hoppeloppa :D

03.02.09

Velkommen hjem og gratulerer til de norske utøverne!

Da har vel de fleste norske VM-deltakerne kommet seg hjem fra Canada og VM, og Pluto og jeg må få gratulere alle med en fantastisk innsats! Spesielt til Andreas som tok jack pot med 5 gull av 5 mulige, Erik kan ikke bortforklare det lenger;)

Kjempeinnsats av alle sammen og gleder meg til å høre om turen.

 

Andreas og Ninan på vei mot mål under stafetten.

Les mer fra VM på norsktk.no.

30.01.09

VM avlyst for Team Racedogs / WCh cancelled for Team Racedogs

Etter testløp med Andreas og Trond Are 1.jan, kom vi frem til beslutningen om å ikke reise til VM i Canada. Litt trist må jeg jo innrømme, har jo gledet meg i nesten to år til denne reisen. Men når ting ikke funker som det skal fant vi ut at det er bedre å bli hjemme. I stedet skal jeg fokusere på å bli helt frisk selv, samt å få Puma trygg i pulk. Satser derfor på NM, og muligens SOC hvis tilstanden bedrer seg.

I går gikk jeg snørekjøreløpet til Hadeland TK på Veldre Sag med Rambo, en av bikkjene til brodern. Med tanke på at det er første gang han gikk alene, må vi si oss fornøyde. Jeg slo ihvertfall både bror og far på tid :D

/

After testrace with Andreas and Trond Are 1. jan, came we to the conclusion that we won't travel to WCh in Canada. A little sad I have to admit, after all I have been looking forward to this trip for almost two years. But when things doesn't work as it should, we found it better to stay home. Instead I will focus on becoming completely recovered and healthy, and make Puma comfortable in pulka. We aim at the norwegian championship, and if the conditions get better, maybe SOC in Finland.

Yesterday I skijored at Velder Sag with Rambo, one of my brothers dogs. Considered it was his first time running alone, we have to say us satisfied. At least we beated both my brother and my father :D

 

Rambo and me at Veldre Sag, 9 km. skijoring.

04.01.09

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

We wish you all a merry christmas and a happy new year!

Pluto, me and Puma.

23.12.08

“Racedogs.no” 2016.

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this website’s author and/or owner is strictly prohibited.HAKLE AS